Breadcrumbs

Noticies

Víctor Luna participa a la Jornada Catalana de la Mobilitat i conduirà el primer Fòrum MobiliCat

La Jornada Catalana de la Mobilitat constitueix una oportunitat única per conèixer les darreres novetats tecnològiques i experiències innovadores a nivell internacional.

El Fòrum MobiliCat, és el primer fòrum de trobada del sector de la mobilitat que té lloc a Catalunya.

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) organitza cada any, en un dels seus municipis associats, La Jornada Catalana de la Mobilitat, una jornada ineludible per al sector de la mobilitat al nostre país.

La Jornada Catalana de la Mobilitat constitueix una oportunitat única per conèixer les darreres novetats tecnològiques i experiències innovadores a nivell internacional, per millorar la qualitat de les infraestructures de mobilitat i els serveis de transport, i per contribuir a una gestió més eficient i sostenible de la mobilitat.

Per primera vegada, i en el marc de La Jornada, se celebra el Fòrum MobiliCat, el primer fòrum de trobada del sector que té lloc a Catalunya.

Aquest esdeveniment pretén convocar a administració, entitats, professionals i empreses directa o indirectament vinculades a la mobilitat.

El tema principal d'aquest any serà: El Transport Flexible

el Transport Flexible apareix com una alternativa econòmicament més eficient i ambientalment més sostenible que el sistema de transport tradicional i que, alhora, s’adapta millor a les necessitats reals dels ciutadans.

El Transport Flexible és l’alternativa perfecte enfront del vehicle privat, ja que permet que els horaris s’adaptin als usuaris - i no a l’inrevés com fins ara-, elimina l’efecte “bus bunching”-pel qual dos autobusos que han sortit amb un interval de temps prudencial, acaben coincidint en una mateixa parada -, i permet interconnectar diversos sistemes de transport en un mateix viatge.

El sistema de Transport Flexible utilitza un algoritme que gestiona en temps real les dades de tots els usuaris i calcula la ruta més ràpida per deixar a la seva destinació tots els passatgers que van en aquell moment al vehicle. Es gestionen eficaçment les peticions d’origen i destinació, creant les rutes i assignant els autobusos a cadascuna d’aquestes. L’usuari també pot escollir el seu recorregut entre diferents alternatives, per exemple per preu, temps o mode de transport.

L’AMTU fa els primers passos per implementar el Transport Flexible a Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ATM de Barcelona han determinat que sigui l’AMTU qui lideri el desenvolupament i implementació del Transport Flexible a Catalunya, desenvolupant en primera instància aquest sistema de transport a l’àmbit de l’STI de Barcelona.

De fet, l’AMTU ja porta tres anys treballant per tal que la implementació del Transport Flexible sigui una realitat a Catalunya, col·laborant en projectes com Hi-Reach!, que està servint d'exemple a altres països europeus.

La Terra va entrevistar a Joan Prat, Director General d'AMTU per conèixer de primar mà el Transport Flexible:

L'AMTU també ha portat a terme el projecte ÈRICA, la gira catalana del bus elèctric; i La Terra va voler saber més sobre la conducció autònoma, elèctrica i col·lectiva:

titulo modulo noticias - general (ca)


Noticies relacionades

CoalaWeb News (consultoria)(ca)

Impulsem la mobilitat sostenible a Sant Boi

Impulsem la mobilitat sostenible a Sant Boi Arriba a Sant Boi de Llobregat el primer cotxe de Som Mobilitat al sud de la regió metropolitana de Barcelona. Víctor Luna, fundador d'Eco...

Col·laborem en la millora integral de la gestió de Residus de l'Alt Penedès i Garraf Participem conjuntament amb ENT per millorar la gestió dels residus a l'Alt Penedès i Garraf. Redactem amb ENT l'...

El transport flexible, l’inici de les ciutats compartides El vehicle privat representa el 26% dels desplaçaments que es fan a la ciutat de Barcelona i ocupa el 60% de l'espai públic de la ciutat Cal...

Participem a la Jornada Catalana de la Mobilitat

Víctor Luna participa a la Jornada Catalana de la Mobilitat i conduirà el primer Fòrum MobiliCat La Jornada Catalana de la Mobilitat constitueix una oportunitat única per conèixer les darreres noveta...

El Síndic i col·legis professionals reclamen el retorn de la indemnització i una auditoria tècnica del Castor Rafael Ribó ha impulsat la signatura conjunta d’un document subscrit pel Col·legi de l’Ad...

Reacció davant el tancament d'Avancar

Reacció davant el tancament d'Avancar La nostra aposta: un carsharing 100% elèctric i cooperatiu Davant de l’anunci del tancament d’Avancar, Víctor Luna, membre del Consell Rector de Som Mobilitat, ...

Back to Top